Az EKR tanúsítvány számos előnyt biztosít

Gyakran szokták azt mondani, hogy a modern kor gazdaságának a hajtórugója a pénz, de valójában az anyagi javak semmit sem érnek, ha nincs mögöttük fedezetként az energia. Azért éppen ez, mert ez viszi előre a fejlődő rendszereket és hiányukban azonnal megállna minden. A helytelen felhasználás ugyanakkor nem megengedhető, ezért kerül előtérbe az EKR tanúsítvány. Maga az EKR azért született meg, hogy jelentős mértékben visszafogja, pontosabban ösztönözze a céltudatos felhasználást.EKR tanúsítvány

A 2021 elején életbe lépett az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer lényege, hogy a villamos, földgáz és üzemanyag kereskedők energia-megtakarítási kötelezettséggel rendelkeznek az általuk a végfelhasználók felé értékesített energia mennyiségének arányában. Az EKR tanúsítvány bizonyítja, hogy mekkora mértékben sikerült ezen beruházásokat végrehajtani. De mit lehet kezdeni ezzel a bizonylattal? A kérdés jogos, a válasz pedig az, hogy vagyonértéki jogként eladható vagy tovább ruházható a cégen belül más szektorokra. Az EKR tanúsítvány tehát egy hasznos okmány, amit megéri beszerezni.

Aknázzuk ki az EKR támogatás előnyeit!

Élni az EKR támogatás nyújtotta lehetőségekkel több szempontból hasznos. Először is, aki nem végez semmiféle beruházást, akkor sem ússza meg a költségeket, mert azokat meg kell fizetni 50.000 Ft/GJ értékű járulék formájába az állam felé. Ennél már sokkal előnyösebb, ha a cégünk inkább kiveszi a részét a fejlesztésből, majd az EKR támogatás formájában visszaigényel az összegekből valamennyit. Ehhez mindenképp jól jön a kellő szakmai háttér, amit megtalálunk az energymarket24.hu weboldalon.

A vállalkozás munkatársai örömmel állnak rendelkezésünkre és személyre szabott megoldásokat javasolnak egy konzultáció keretében. Az EKR támogatás potenciálja egyértelműen függ az eddigi megtakarítások mértékétől, ami kiindulási alapnak számít. A fejlődésé a jövő, ugyanis egy jó beruházás keretében elérhető az energiahordozók kiaknázásának a csökkentése, valamint a meglévők célirányos felhasználásából való magasabb szintű teljesítmény kinyerése. Ez pedig az az út, amire minél hamarabb rá kell lépni.