Az áramláskapcsoló rendkívül hasznos

A modern épületgépészet és ipar számos területén alkalmazzák. Az áramláskapcsoló hozzájárul a hatékonyabb és biztonságosabb rendszerek működéséhez. Olyan eszköz, ami a folyadék vagy a gáz áthaladásának változásait érzékeli a csővezetékekben. Amennyiben az átfolyás meghalad egy előre meghatározott értéket vagy aláesik annak, akkor aktiválódik és jelzést küld.

Az áramlás megállása a szivattyú hibájára és a rendszerben lévő blokkolásra is utalhat. Az eszköz által biztosított adatokkal a berendezések energiatakarékosabban üzemeltethetőek. Az áramláskapcsoló nem hagyja, hogy a szivattyú feleslegesen működjön, szóval, ha nincs folyadékmozgás, akkor leállítja azt.

A rendszerek élettartamát jelentősen meghosszabbítja és csökkenti a karbantartási költségeket. Lényegében, ez a sok előny annak köszönhető, hogy a szerkezet lehetőséget ad a különböző készülékeknek arra, miszerint automatikusan alkalmazkodjanak a változó körülményekhez. Az áramláskapcsoló precízen működik, emellett strapabíró, így a megvásárlását biztosan nem bánja meg.