Az alacsony nyomáson öntött Kia Sportage felni

Minden sofőrnek és autótulajdonosnak tisztában kell lennie azzal, hogy nem csupán a keréktárcsa külseje számít, hanem az is, hogy a felépítéséből adódóan milyen hatással van a járgányra. Számításba kell venni például a Kia Sportage felni gyártási technológiáját is. Nagyon sok minden függ attól, hogy a tárcsa készítésekor milyen módszert alkalmaztak a szakértők és milyen alapanyagokat használtak fel. Az egyik ismert, sok gyártó által alkalmazott technika az alacsony nyomású öntés. Ekkor az alumíniumot a gravitációs öntéshez képest gyorsabban, alacsony nyomással lövik be a formába.

Az alap matéria mechanikai adottságai a megnövekedett tömörség miatt jobbá válnak. Az így készült Kia Sportage felni drágább lesz a megszokott modelleknél, hiszen ennek a módszernek már valamivel magasabb a gyártási költsége. Manapság ez a technológia az egyik legnépszerűbb az ötvözet Kia Sportage felni fajták esetében. Bizonyos keréktárcsagyártók magasabb nyomást alkalmaznak a felni súlyának csökkentéséhez. Ennek eredménye ugye a Kia Sportage felni kisebb súlya és a termék árának növekedése. Nem lehet megfeledkezni itt a hideg folyatásos módszerről sem, amit sokan préskovácsolásként ismernek.

A Ford Mondeo alufelni csúcstechnológiás gyártása

Egy olyan technikáról van szó, ami napjainkban a felső kategóriát jelenti. Érdekességként megjegyezhető, hogy az alacsony nyomású öntőgép módszeréből indul ki az egész. Azonban a Ford Mondeo alufelni elkészítésekor, amikor a gyártás a második fázisba ér, egy sajátos masinát alkalmaznak, amivel a formát megpörgetik és kívülről felmelegítik úgy, hogy közben a keréktárcsa peremrészére görgőfejek nyomódnak.

A nagy meleg, a megemelkedett nyomás és a rotáció együttes kombinációjával a Ford Mondeo alufelni pereme nagyjából olyan teherbírással fog rendelkezni majd, mint a kovácsolt felnié. Ezen tulajdonságot úgy kapja meg, hogy közben az eljárás lényegesen gazdaságosabbá válik. Számtalan típusú Ford Mondeo alufelni megvehető az alu-felni.eu shopban. A bő felhozatalnak köszönhetően, egyetlen vásárlónak sem okoz gondot a profi, ideális szett megtalálása.