Az achilles ín gyulladás kezelése: így segíthet a gyógytorna

Az emberi szervezet igen összetett rendszer, ami sok feladat ellátásra képes. Ugyanakkor elég komoly sérülékenységgel is rendelkezik, főleg akkor, ha valaki nem igazán kíméli magát. Sokféle mozgásszervi panasz létezik, ezek között dominálnak a gerincoszlop, derék, csípő körül kialakult fájdalmak. A térd is tud olykor jelentős kihívásokat okozni, hiszen a porcok kopása az idő múlásával fokozódik. Mivel a járás a leggyakoribb helyváltoztatási forma, ezért, ha valamiért képtelenek vagyunk gyalogolni, akkor a megszokott életvitelünk azonnal felborul.

achilles ín gyulladás kezelése

A láb alsó része, amilyen a boka és az Achilles ín, szintén elég sérülékenyek. Bár gyakoribb a ficam esélye, minthogy az ín húzódjon meg. Mi válthatja ki akkor az alkalmi vagy rendszeres Achilles ín gyulladását? Ezzel leginkább az aktív sportolók szembesülnek, akik rendszeres jelleggel és állandóan túlterhelik magukat, igyekezve fokozni a bennük lévő potenciált. De mindennek van egy adott határa. A www.gyogytornaszom.hu weboldalon erre is kitérnek.

A túl intenzív edzés mellett, még szóba jöhet a rosszul összeállított tornagyakorlatok elvégzése vagy azok helytelen kivitelezése. Az sem ritka, amikor külső hatás, például a rossz edzőcipő okoz sérülést, ami átfordulhat gyulladásba. A bemelegítés hiánya szintén vezethet túlterheléshez. A sarokcsont felett néhány centiméterrel jelentkező fájdalom nem játék, mert minden lépés alkalmával érezteti a kellemetlen hatását. Az edzés csak az egyik dolog, hiszen az Achilles ín gyulladása a járást magát is megnehezíti vagy ellehetetlenítheti.

Megéri tehát mielőbb kezelni ezt a tünetet. Pihentetéssel, hideg vizes borogatással, célirányos nyújtással, bokarögzítéssel javítható a helyzet házilag. Amennyiben nincs rövid időn belül javulás, akkor fontos szakemberhez fordulni. A Gyógytornászom rendelő munkatársai jól tudják mivel lehet eredményt elérni az Achilles ín kezelése terén. A személyre szabott terápia közvetlenül a sérülés okát veszi célba, ami gyors eredményt fog mutatni. Ha már jelentkezett a gyulladás, akkor jobb mielőbb tevőlegesen fellépni ellene.