Ásványi anyagok pótlására megfelelő a Schüssler só

Szervezetünk egy nagyon összetett rendszer. Sok mindent tud nélkülözni, ásványokat, vitaminokat, de ha a hiányállapotok hosszabb időn át fennállnak, bekövetkezik az egészségromlás. Vannak olyan mikroelemek, amelyekből csak nagyon kevés kell, de mégis fontosak. Ezek beviteléről a Schüssler só is gondoskodhat.

Dr Schüssler
Dr Schüssler

Igaz, hogy az életben elszoktattak bennünket az öngondoskodásról, és az orvosokra és a gyógyszerekre bíztak, de ezen egy kis odafigyeléssel lehet változtatni. Ugyanis az, hogy valaki jól legyen, elsősorban őt kellene érdekelje.

Ez persze egy kis pluszmunkával jár. Vagy magunknak kell utánanézni dolgoknak, vagy egy olyan szakembert találni, aki ért a komplementer medicina különféle ágaihoz. A nyugati orvoslásban nem használatos a Schüssler só. Inkább a homeopátiás orvoslás használja.

Létfontosságú ásványokat tartalmaz só formájában, amelyek egészségünket hivatottak fenntartani, illetve ha valamilyen gond van már, akkor helyreállítani. A Schüssler só használata nem zárja ki a gyógyszereket sem, de oda kell figyelni, hogy mit mivel szedjünk.