A zsákos beton előnyeiről röviden

A beton előállításához többféle anyagra van szükség. Ezeket arányos mennyiségben kell összekeverni ahhoz, hogy a megkötés után egy strapabíró aljzatot, tartóoszlopot, falat kapjunk.

A vas tartóelemek még inkább növelik az építmények stabilitását. A zsákos beton nagyjából ugyanolyan egyszerűen kikeverhető, mint a csemperagasztó. Csupán a megfelelő mennyiségű vízre van szükség és már el is készült a tökéletes keverék.

Nem kell a cement, a homok és a sóder hozzáadásával bajlódni. Ráadásul ezeket nem valami egyszerű összedolgozni, ha nem áll a rendelkezésünkre egy betonkeverő. A felújítási és javítási munkálatok során gyakran szükségünk lehet zsákos betonra. Praktikus és gazdaságos megoldást jelent.

Egyszerűen szállítható és a tárolás szempontjából csupán egyetlen szabályt kell betartani, mégpedig azt, hogy száraz környezetben helyezzük el, ha nem akarjuk azonnal felhasználni. Nedvességgel érintkezve a száraz, zsákos beton nedvessé válik, majd megköt. Ezáltal használhatatlanná válik a zsák tartalma, mivel gyakorlatilag egy betontömbbé változik.