A Zika-vírus fertőzés elkerülésének módja

Az utóbbi hetekben igen sokat olvashattunk a Zika-vírusról, amit szúnyogok terjesztenek és már nálunk is egyre többen vannak kitéve ennek a veszélynek. Mivel ellenszere egyelőre nincs a vírusnak, így az egyetlen védekezési lehetőség a megelőzés marad. A Zika vírus megelőzése egyik legegyszerűbb módja, ha a szúnyogcsípések ellen védekezünk.Zika virus megelozese

Ezért, ha olyan országokba utazunk, ahol a kór már nagyon elterjedt, ott érdemes hosszúszárú nadrágban és pulóverben kimenni az utcára, még akkor is, ha meleg van, hiszen így a vérszívóknak nem hagyunk szabad felületet, ahol megcsípjenek. Szintén jó módszer a szúnyogriasztó használata az otthonainkban és a szúnyogháló felszerelése is alkalmas megoldás lehet.

A fertőzés az esetek nyolcvan százalékában tünetmentes, azonban a terhes nők igen nagy veszélynek vannak kitéve. Ezért számukra kerülni kell azokat a helyeket, ahol a fertőzés nagyon el van terjedve. A Zika-vírus megelőzés tehát egyáltalán nem lehetetlen feladat, ha betartjuk ezeket az alapvető szabályokat.