A tokosztós ablak sajátosságainak bemutatása

A mai divat a házak esetében rendkívül kedveli a tágas tereket, az egyenes vonalvezetést, a világos és sötét színeket, valamint a hatalmas üveg nyílászárókat. Ennek fényében, ehhez a stílushoz remekül passzolhat a tokosztós ablak, ami kiemelkedő sajátosságokkal rendelkezik. Tulajdonképpen egy elterjedt technikáról van szó, azonban sokan nem tudják, hogy miért előnyös ez a megoldás.tokosztós ablak

Először is a működésről kell ejtenünk pár szót. Ezt a fajta nyílászárót akkor szokták alkalmazni, amikor több példány kapcsolódik egymáshoz. Lényegében a neve is innen ered, hiszen az egy tokon belül lévő szárnyakat a tokosztó profil választja el egymástól.

Általában a tokosztós ablakok 2 szárnnyal szoktak rendelkezni, amelyeken külön kilincsek találhatóak. Ezáltal pedig mindkét oldalt külön-külön, egymástól teljesen függetlenül is ki lehet nyitni. Így pedig sokkal egyszerűbbé válhat a szellőztetés sokszor hosszadalmasnak tűnő procedúrája, hiszen teljesen kitárva pillanatok alatt friss levegővel telik meg bármelyik helyiség a házban.