A páramentesítő készülék extra funkciói

A páramentesítő berendezés használata olyan helyen javasolt, ahol olcsón és egyszerűen kell megoldani a pára megszüntetését. Irodákban, lakásokban, penészes falak esetében, alagsorban, dohos pincében, uszodákban és fürdőkben egyaránt használható, de fűtetlen nyaralók és mosodák működtetésénél is hasznos lehet. A páramentesítő készülék működése roppant egyszerű, hiszen egy ventilátor segítségével a légtérben lévő párás levegőt beszívja.

páramentesítő készülék
páramentesítő készülék

Ezt a levegőt egy szűrőn keresztül vezérli, majd a nedvesség egy speciális hőcserélőn kicsapódik. A víz egy tartályba gyűlik össze, amit időnként üríteni kell.

A páramentesítő készülék mindig száraz és meleg levegőt fúj vissza. Jó tudni, hogy egy 20 literes kapacitással rendelkező készülékkel általában 100 négyzetméternyi területet lehet optimális körülmények között párátlanítani. A professzionális páramentesítő készülék automatikus páratartalom szabályozással bír. Érzékeli a légtérben lévő párát és ha eléri a kívánt értéket, akkor a berendezés azonnal kikapcsol.