A napelem típusok minőségi változatai

Kezdetben valóban nem lehetett megbízhatónak nevezni a napelemeket, hiszen nem voltak képesek elegendő mennyiségű energia átalakítására.

Legalábbis azok a napelem típusok, amelyek általános felhasználásra készültek. Az olyan felsőkategóriás változatok, mint amit az űrkutatásban használnak, már régóta a színen vannak, viszont rendkívül drágának számítanak, mivel ezeknek a legmagasabb a hatásfokuk.

A monoskristályos változatok gyártási technológiája egyre kifinomultabbá válik, ezért ezek számítanak a leginkább költséghatékonynak, ha az ingatlant szeretnénk önállátóvá tenni az energiafelhasználás szempontjából. Miért ne tennénk? Ezeket a napelem típusokat egyszerű beszerezni és egy profi rendszer kiépítésével rengeteget spórolhatunk, ráadásul úgy, hogy közben egy szemernyit sem terheljük a környezetünket, miközben elektromos áramot használunk.

A víz felmelegítésére is alkalmasak a napelem típusok. A megfelelő kiegészítőkkel egy rendkívül korszerű fűtési rendszer alakítható ki. Csak képzeljük el, hogy milyen nagyszerű lenne, ha nem kéne annyit fizetnünk télen!