A locsoló rendszer két fontos tartozéka

Senki sem vitatja, hogy a kertet sokkal egyszerűbb gondozni egy automata öntözőrendszerrel, mint manuálisan. Emellett a locsoló rendszer mostanság már nem is kerül olyan sokba, mint 10-20 éve. Aki úgy érzi, hogy szeretne egy szép és ápolt kertet, de minimális törődéssel, beavatkozással akarja ezt elérni, az mindenképp ezt a megoldást kell válassza. Nyilvánvalóan a locsoló rendszer sikere azon múlik, hogy mennyire profi a munkálatokat végző személy, illetve milyen alkatrészeket használ fel.

Locsoló rendszer
Locsoló rendszer

Rengeteg ezért is döntenek az ontozorendszeres.hu szolgáltatásai mellett. Ez locsoló rendszer telepítő pontosan tudja, hogy mitől lesz az egész kiváló. A legfontosabb részei a rendszernek azok a bizonyos mikroszórók. Ezek díszkertekben, a sziklakertek öntözésére vagy növényekkel beültetett részek öntözésére szolgáló ködösítő, párásító szórásképű, mini öntözőfejek. A locsoló rendszer mikroszórói még fóliasátrakban vagy veteményesekben is remekül használhatóak, és ezek mindig permetszerű módon bocsájtják ki a vizet. A legfőbb előnyük abban rejlik, hogy igencsak csekély a csapadékintenzitásuk, ami ezért jó, mert ezáltal növelhető a vízfelszívódás és csökkenthető a talajkimosódás a gyér termőrétegű vagy lejtős területeken. A legprofibb mikroszórók felhasználásával az automata öntözőrendszer ár nem lesz túlságosan magas, megfizethetetlen. Ezt garantálja a profi, tapasztalt szakember. Ezeket azért ajánlja a szaki, mert ez remekül használható kis nyomás és vízhozam mellett is. A legtöbben mégis azért választják ezt, mert mobilizálható.

A kialakításának hála, roppant egyszerűen áthelyezhető egyik helyről a másikra, ugyanis a mikrocsövek áthelyezése, toldása után nagyon rugalmas marad. Nyilván az automata öntözőrendszer ár függ a csepegtető csövek alkalmazásától is. Ekkor sem kell egy nagy összegre gondolni, hiszen általában ezek a legolcsóbb komponensek. Ezek a növényágyások és növénycsoportok, cserje- és örökzöld sövények locsolásakor, illetve sok más esetben nélkülözhetetlen kellékek. Az automata öntözőrendszer ár akkor sem túl magas, ha a legjobb fajtát választja a tulaj.