A levegőtisztító ár arányos a készülék teljesítményével

A levegő tisztítását szolgáló technika kiválasztásához figyelembe kell vegye az egység típusát. Ez befolyással van a levegőtisztító ár mértékére és az eszköz képességeire. A durva szűrők felfogják a nagyobb porrészecskéket. Ezeket minden készülékhez mellékelik. Az ilyen elemeket porszívóval lehet megtisztítani. További kiegészítő filterként szén, kombinált és HEPA szűrők használatosak.levegőtisztító ár

Az első lehetőség eltávolítja a kellemetlen szagokat, ezért alkalmas az olyan ingatlanokban, ahol dohányosok élnek. A szénalapú termékeket cserélni kell, mivel idővel beszennyeződnek. A levegőtisztító ár valamivel magasabb, ha a berendezés egy HEPA filterrel ellátott modell.

Ez segít hatékonyan kiküszöbölni nemcsak a rossz szagokat, hanem a szennyeződések mikrorészecskéit, a növényi polleneket, az állati szőrökben rejlő hámsejteket és a gombás spórákat. A por megragad a készülék belsejében és nem kerül vissza a légtérbe. A felhasználói értékelések alapján, a HEPA szűrőt tartalmazó levegőtisztító ár még ha költségesebb is, de megéri a ráfordított összeget.