A kertépítő árak befolyásoló tényezői

Hiába kérdezik az érdeklődők a kertészektől, hogy mennyibe is kerülnek a munkálatok, felmérés nélkül sok esetben nem tud pontos választ adni a szakértő. Nem nagy meglepetésre a kertépítő árak számos mindentől függnek. Azt, hogy mennyit is fizet majd mindenért az ember, nagymértékben befolyásolja az, hogy pontosan mit is akar.

kertépítő árak
Kertépítő árak

Ha első helyen van a komfort a kertet illetően, akkor ugye nem lehet kihagyni a locsolórendszer telepítését. Ekkor a kertépítő árak kicsit magasabbak a megszokottnál. Az automata öntözőrendszer egy előre megírt program szerint végzi a dolgát, tehát garantálja a maximális kényelmet, arról nem is beszélve, hogy rengeteg időt és pénzt takarít majd meg a tulajdonosnak hosszútávon.

Kétség sem fér hozzá, hogy a rendszer nélkül a kert ápolása és fenntartása egy hihetetlenül időigényes és nehézkes feladat. Ezért sem szabad a locsolórendszer nélkül belevágni az építésbe. Lehet, hogy a kertépítő árak megnőnek egy picit, de hosszútávon ez bizonyul a legjobb megoldásnak és döntésnek.

A kertépítő árak megtérülnek az évek során, mert ugye adott a víztakarékosság a locsolórendszernek köszönhetően. A növényzet nagyon fog örülni annak, hogy pontosan annyi vizet kap, amennyire szükség van, abban az időben, ami a legideálisabbnak bizonyul. Ez pedig egy jó szempont a beruházó pénztárcáját illetően is.

Öntöző telepítés: fontos a szakértelem

Nyilvánvalóan a locsolórendszer csakis akkor tudja biztosítani ezt a sok előnyt, ha megfelelő módon van megépítve. Emellett az is fontos, hogy az öntöző telepítés alatt felhasznált alkatrészek milyenek. Az ontozorendszeres.hu weboldalon felkereshető szakértő, Szili Krisztián, öntözéstechnika terén csakis az amerikai K-Rain és Orbit márkák produktumai alkalmazza.

Azonban az öntöző telepítés során felhasznált csövek, csepegtetők, idomok, fittingek és egyéb alkatrészek magyar brandek termékei. Az öntöző telepítés során nagyon lényegesnek bizonyulnak a kiépítésnek a körülményei is, éppen ezért ezeket is mindig figyelembe veszi a szaki.