A holdkő nagyszerű tulajdonságai

Léteznek olyan kristályok, amelyeknek hatása nagyon sokrétű, egyesek a lelki, míg mások a testi gondok megoldását remélik ezektől. Például a holdkő a női energiákat segíti, ezért a nőiség kövének is nevezik.

Ez egy fehéres, gyöngyház színű kő, ami gyakran kékes fényjátékú, szivárványos. Nyugalmat és gyengéd energiákat áraszt, hozzájárul az irracionális félelmek legyőzéséhez, erősíti a romantikus hajlamokat. A holdkő segítségével javítható a párkapcsolat, amibe visszacsempészhetjük az évek során megkopott romantikát.

Testi hatásai szintén ismeretesek, harmonizálja a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet. Ugyanakkor jótékony hatást gyakorol a csontokra, a pajzsmirigy és a nyirokkeringés működésére, így jó szolgálatot tehet a végtagok dagadása esetén is.

Természetesen, a puszta szépségéért is szerethető a holdkő, ami ezüst vagy arany foglalatban is nagyon szépen mutat. Gyönyörű medálok, gyűrűk, tehát különleges ékszerkreációk állíthatóak elő ennek a kristálynak a felhasználásával.