A csődbűncselekmény megelőzése

Az mindenkinek hihetetlen feszültséget okoz, ha hirtelen rosszra fordulnak az anyagi ügyei. De mit tegyen, ha ezzel összefüggésben még gazdasági bűncselekmény elkövetésével is vádolják? Ön tisztában van azzal, mi a csődbűncselekmény?

A csődbűncselekmény megelőzése
A csődbűncselekmény megelőzése

Ennek gyanújába könnyen belekeveredhet ha nincs tisztában a jogi szabályozásokkal. Ilyenkor előfordulhat, hogy a nehéz gazdasági helyzete enyhítésére olyan logikusnak tűnő döntéseket hoz, amivel törvényt sért. Ha Ön gazdasági társaság vezetője, akkor elengedhetetlen megismernie a csődbűncselekmény fogalmát, hogy egy esetleges válságkezelés során megfelelő, felelős döntéseket tudjon hozni.

Amikor problémái adódnak, akkor még a konkrét lépések megtétele előtt beszéljen egy a gazdasági büntetőeljárásokban jártas ügyvéddel. Bizonyára Önnek is fontos, hogy elkerülje a jogsértést. Egy gazdasági ügyekben jártas büntetőjogász hathatós segítséget nyújthat a csődeljárásra való felkészülésben, és ha szükséges, akkor a csődegyezség megkötésében is.

A gazdasági élet másról sem szól, mint gyors döntések meghozataláról, de előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, amikor nem éri meg a kapkodás. Mit tegyen, ha már rossz döntéseket hozott? Az első az legyen, hogy segítséget kér, és konzultál egy tapasztalt védőügyvéddel.