A 14 hetes baba egyre aktívabb

A kisbabák nagyon gyorsan nőnek. Pár hét alatt már látszik a változás. A 14 hetes baba már igen aktív. Sokat mozog, persze még mindig sokat alszik. Pár hét után már mosolyogni is kezd a kicsi, ami jókedvre deríti a szülőket.

14 hetes baba

A kicsi pár hetes korában még nagyon sokat alszik, a nap nagy részét álomban tölti. Érdemes azért mindig odafigyelni rá, és manapság rengeteg olyan eszköz van, amely megkönnyíti a szülők dolgát. A 14 hetes baba már megehet pár új dolgot is.

A pépes ételeket lassan ki lehet próbálni, természetesen csak lassan és nem szabad erőltetni. Ekkora korban már szinte megduplázódik a súlya, ha egészséges a kicsi. Ez nem minden babára érvényes, de ha jó étvágya van, nincs ennek akadálya.

A 14 hetes baba már érdeklődve figyeli a körülötte levő világot. Játékokat lehet már adni neki, amikkel lefoglalja magát, amikor ébren van. A babákkal nagyon sokat kell törődni. Ha gondoskodó szülők nevelik, akkor már kiskorától fogva sok mindenre meg lehet tanítani őket. Érdemes erről olvasni és utánajárni.